Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?
Göz altı ışık dolgusu, gözaltındaki hacim kaybını doldurmak için yapılan bir estetik prosedürüdür. Bu işlem, genellikle hyaluronik asit bazlı dolgu malzemesi ile yapılır.
Hyaluronik asit, ciltte doğal olarak bulunan bir bağ bileşiğidir ve su tutma kapasitesi yüksektir. Bu sayede cilde dolgunluk verir. Göz altındaki inciklerin hasar ve morluklarını azaltarak, genç ve canlı bir görünüm katmak için kullanılır. Göz altı ışık dolgusu uygulama sırasında hastadan kısa süreli duyma hissedilir ve hemen etki yapar.
Bu gibi sorunların çıkmasının altında yatan birçok neden vardır. Bu sorunlar;
- Düzenli bir uyku düzeninin olmaması
- Stresli bir yaşama sahip olma
- Kronik yorgunluk durumu
- Alerjik durumlar
- Düzensiz ve kötü beslenme
- Genetik yapı
Göz çevresindeki deri ince bir yapıya sahip olduğu için kırışıklık, sarkma ve çizgi gibi yaşlanma belirtileri ilk olarak bu alanda görülmektedir. Bu bölgedeki ince deriyle yorgunluk kaynaklı belirtilerde çabuk fark edilmektedir.
Bu problemlere engel olabilmek için göz altı ışık dolgusu işlemlerinden yararlanılmaktadır. Göz altı problemleri ileriki yaşlarda yorgun ve sağlıksız görünmeye neden olacağından dolayı bu bölge için geliştirilen göz altı ışık dolgusu sayesinde sorunlar ortadan giderilmektedir.
Göz altında çöküntü ve koyu halkaların olmasının en önemli nedeni; gözyaşı oluğunda meydana gelen hacim kayıplarıdır. Bu hacim kaybının engellenmesi ve bölgenin daha dolgun bir şekilde görünmesi için gözün alt çevresine hyalüronik asit dolgusu enjekte edilmektedir. Dolgu, cilt altına yapıldığı zaman hacim kaybının giderilmesinin yanı sıra göz çevresi daha canlı ve parlak görünmektedir.
Göz ve çevresindeki birçok sorunu ortadan kaldıran ve cilt renginin güzelleşmesini sağlayan göz altı ışık dolgusu, cildin pürüzsüz olmasını sağlamakta ve cildin esnekliğini kazanmasına da yardımcı olmaktadır.
Göz Altı Işık Dolgusu Ne İşe Yarar?
30’lu yaşlara gelindiği vakit özellikle kadınların göz altlarında morluklar ve torbalanmalar meydana gelmektedir. Bu oluşumların birçok nedeni olsa da en temel sebep genetik yapı olarak öne çıkmaktadır. Uyku problemi, alerji ve benzeri durumlar bu göz altındaki koyulaşma ve torbalanma durumunu tetiklemektedir.
Yaşın ilerlemesine bağlı olarak kemik yapısında incelmeler olmakta ve kemik yapısı normalden daha geride görülmektedir. Yüzdeki kas ve sinir dokusunda oluşan sarkmalar sebebiyle göz altlarında doku kayıpları olmaktadır.
Bundan dolayı göz altların boşluklar meydana gelmektedir. Göz altı torbalarına en iyi gelen tedavi yöntemlerinden birisi göz altı ışık dolgusu işlemleridir.
Işık dolgusu işlemleri göz altındaki çökme ve koyulaşma gibi sorunlarda oldukça etkili bir tedavidir. Hafif ve orta derecedeki göz altı problemleri için kullanılan bu dolgu işlemleri etkili ve hızlı sonuçlar vermektedir. Cerrahi bir prosedür olmayan bu uygulamalar sayesinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Işık dolgusu tedavi sürecinin amaçları;
- Doğru planlama ile gerçekleştirilen göz altı ışık dolgusu işlemleri göz altında ve çevresinde meydana gelen çukur ve koyulaşmaları düzeltmekte ve yüze gelen ışığı en iyi şekilde yansıtmaya yardımcı olmaktadır. Böylece morluk ve kararma durumları giderilmektedir.
- Dolgu malzemesinin içerisinde hyalüronik asit yer almakta ve bu maddenin içerisinde bulunan vitamin ve peptitler işlem bölgesinde hücrelerin kendisini onarmasını sağlamaktadır. Bu şekilde cilt kendisini tazelemekte ve yeniden genç bir görünüm ortaya çıkmaktadır.
- Gözaltlarına yapılan bu işlemler ile birlikte göz altı çukurları yükseltilmektedir.
- Gözaltları parlak, canlı ve esnek bir görünüme sahip olmaktadır.
- Gözaltlarında yaşlanmadan kaynaklı oluşan izler giderilmekte ve yorgun yüz imajından da kurtulmak mümkün olmaktadır.
Göz Altı Işık Dolgusu Hangi Bölgelere Uygulanır?
Göz altı ışık dolgusu işlemleri genellikle gözler ve burun arasındaki bölgeye ve elmacık kemiklerindeki çukurluklara uygulanan bir yöntemdir. Göz altı çöküklüğü ve göz altı koyulaşma durumlarında da uygulanan ışık dolgusu tek bir seans içerisinde tamamlanmaktadır.
Göz altı ışık dolgusu işlemleri gözaltlarındaki morluk ve soluk görünümün düzeltilmesi amacıyla uygulanan bir tekniktir. Bu işlem özellikle göz altı torbaları ve göz etrafındaki kırışıklıklar için en ideal teknikler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda göz altı renk değişimleri sorunu içinde bu işlemden yararlanılmaktadır.
Göz altı ışık dolgusunun yapıldığı yerler genellikle amacına göre belirlenmektedir. Kişi göz çevresine aydınlatıcı bir etkinin oluşmasını istiyorsa elmacık hattında işlem gerçekleştirilmelidir. Yanaklarda sarkmalar meydana geldiyse veya eksik bir doku iyileştirilecekse yanak üstüne hyalüronik asit dolgusu enjekte edilmektedir. Bu işlemin amacı yorgun ve cansız görünen bakışlarda iyileşmeyi geçekleştirmektir.
Gözlerin alt kapaklarında meydana gelen morluk ve çöküntü durumunun tedavi edilmesi amacıyla göz altı ışık dolgusu uygulamasına yer verilmektedir. Göz bölgesi için hassas teknikler uygulanan bu yöntemin sonucunda göz altları sağlıklı bir görünüme kavuşmaktadır. Işık dolgusu işlemleri göz altına şu şekilde uygulanmaktadır;
- İşlemde lokal anestezi veya sedasyon uygulamasına yer verilmektedir.
- Dolgu işlemi derinin alt bölgesine değil kemiğin üzerine yapılmaktadır.
- Dolgu uygulaması bir kanül aracılığıyla yavaş yavaş uygulanmaktadır.
- Dolgu işlemleri iğne yardımı ile de yapılmakta ancak iğne yapılan işlemlerde morarma ve şişme durumları meydana gelebilmektedir. Bundan dolayı kanül uygulaması doğru seçeneklerden birisi olarak öne çıkmaktadır.
- Uygulanan doz oranı 0,6-1 cc arasında olmaktadır. Bu doz oranı yetersiz olduğu taktirde ilave yapılabilmektedir.
- Işık dolgusu uygulandıktan sonra sonuçları hemen görebilmek mümkündür.
Işık dolgusu işlemlerinde kullanılan malzemeler şunlardır;
- Dolgu malzemesinin içerisinde 8 madde yer almaktadır. Ancak en etkili madde hyalüronik asittir.
- Hyralüronik asit insan vücudunda yer almakta ve yaşlanma etkisini azalmaktadır.
- Steril bir ortamda hazırlanan bu dolgu malzemeleri sağlık ve güvenli içeriğe sahiptir.
- Alerjik reaksiyonlara sebep olmadan işlem gerçekleştirilmektedir.
Göz Altı Işık Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?
Işık dolgusu uygulaması gözaltlarında morluk ve koyulaşma görülen olan insanlar için en iyi tedavi seçeneklerinden birisidir. Yaşla birlikte göz altı alanı yanaktan ayrılarak çukur bir görünümün ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu durum genetik yapı ve yüzün doğal şeklinden dolayı olsa bile bazen genç kişilerde de bu tarz durumlara rastlanmaktadır.
Bu uygulamalar için ideal bir aday olup olunmadığını anlamak için şunlara bakılabilir;
- Gözaltlarında çukur ve çöküntü olan kişiler
- Göz altında gerçek koyulaşmaya sahip olan kişiler
- Bölgede cilt gevşekliğe sorunu olan kişiler
- Gözaltlarında gerçek torbalanma durumu olan kişiler
- Genel sağlığı iyi olan ve 18 yaşından büyük olan kişiler
Zararlı Mı?
Göza ltı ışık dolgusu herhangi bir şekilde zararlı bir estetik operasyon değildir. Fakat dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Göz altı bölgesine hacim kazandırılmasını sağlayan bir uygulamadır ve kişinin daha dinç bir görünüme kavuşmasını sağlar. Ancak uygulaması deneyimsiz ellere yapıldığı takdirde istenmeyen sonuçlar ve yan etkiler ortaya çıkabilir. Bu işlemde dolgu maddesinin kalitesi ve uygulayıcının profesyonelliği sonuçların başarısın en önemli etkenlerinden biridir.
Ayrıca yanlış uygulamaların sonucunda şişlikler, morluklar ve cilt boyutunun fazla arttırılmasından kaynaklanabilecek cilt deformasyonları oluşabilir. Bu sebepten bu operasyonu düşünen bireylerin mutlaka alanında uzman bir hekimden görüş almaları gerekmektedir. Uzman kişinin bireye olan özel ihtiyaçlarını değerlendirerek en uygun tedavi şeklini belirlemesi ve bireyin ihtiyacından fazla dolgu maddesi kullanımını engellemesi durumda hem estetik hem de sağlık açısından daha güvenli sonuçlar doğmaktadır.
Göz altı Işık Dolgusu Sonrasında Neler Olur?
- Işık dolgusu işlemlerinden sonra bölgede morarma ve ödem durumları meydana gelebilmektedir. Kanül yardımıyla yapılan işlemlerde morluk olasılığı iğne tekniğine göre daha düşük olmaktadır.
- İşlem esnasında yoğun dolgu kullanımına dikkat edilmelidir. Böylece işlemden sonra olası şişlik ve diğer sorunların önüne geçilebilir.
- Hyralüronik asit su tutmaya başladıktan sonra volüm sayısında artışlar oluşmaktadır.
Işık dolgusu işleminden sonra dikkat edilmesi gerekenler;
- Işık dolgusu işleminden sonra buz uygulaması yapılabilir.
- İlk 4 saat alana su değdirilmemesi oldukça önemlidir.
- İlk 24 saatte sıcak banyo yapılmamalıdır.
- Ellerin sık sık yıkanması gerekli ve işlem bölgesine temas yapılmamalıdır.
- İlk iki gün boyunca yüz mimiklerinden kaçınmak gereklidir.
- İşlemden sonra günlük hayata hemen dönmek mümkündür. Ancak göz altı ışık dolgusu uygulamasından sonraki ilk 4 saatte çok fazla hareket edilmemesi önerilmektedir.
- Dolgunun iyi bir yerleşim gösterebilmesi için düz durmak gereklidir.
- Yorucu fiziksel aktiviteler ve egzersizlerden belirli bir süre ertelenmelidir.
- Yüze makyaj yapılacaksa bir hafta beklenmelidir.
- Bu zaman dilimi içerisinde dokular ve bölge çok hassastır. Dolayısıyla işlemi yaptıran kişilerin 5 ile 7 hafta boyunca peeling işlemlerinden uzak durması önemlidir. Aynı zamanda bu süreçte güneşe maruz kalınmaması gerekmektedir.
- Süreç tamamlandıktan sonra hastanede kalmaya gerek yoktur.
Dolgu işleminden sonra bakım şu şekilde olmalıdır;
- Dolgu bölgesine baskı yapılmamalı ve ellerle bölgeye temas edilmemelidir. Hijyen koşullarına dikkat edilmelidir.
- İşlemden sonraki ilk 24 saatte bölgeye krem sürülmemelidir ve kozmetik ürün kullanılmamalıdır.
- Doktorun önerdiği ilaç ve kremlerin kullanımına dikkat edilmelidir. Doktorun diğer tavsiyelerine de uyulmalıdır.
- Doktor kontrolü olmadan farklı bir estetik uygulaması yapılmamalıdır.
Göz Altı Işık Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?
Işık dolgusunun kalıcılığı kişiden kişiye göre değişiklik göstermekte ve operasyon başarılı olarak geçirildikten sonra kalıcılık zamanla gözlenmektedir. Genel olarak işlem yapılan kişinin genetik yapısı ve dolgunun yapılması esnasında uygulanan dolgu miktarı işlemin kalıcılığında etkili olan unsurlardır.
Göz altı ışık dolgusu uygulaması için ortalama bir kalıcılık süresinden bahsedilecekse bu zaman dilimi 1 yıl ve 1,5 yıl arasındadır. Bu süreç tamamlandıktan sonra tekrar dolgu işlemlerini yaptırmada herhangi bir sakınca yoktur. Geçici bir süresi olan bu işlemlerin sonucu tek seans sonucunda ortaya çıkmaktadır. İhtiyaç duyulan durumlarda ikinci bir seans yapılabilir.
Göz çevresini daha genç bir görünüme ulaştırmak ve göz altındaki morlukları gidermek amacıyla yapılan göz altı ışık dolgusunun kalıcılık süresi 12-18 ay arasında sürmektedir. Seans aralıklarının 3 hafta aralıklarla yapılması önerilmekte ve ilk seanstan itibaren gözle görülür sonuçlar elde edilmektedir. Bazı hastalarda işlem sonrasındaki ilk bir ayda küçük rötuşlar gerekebilmektedir.
Genellikle uygulama sonrasında herhangi bir sorun yaşamayan ve seansları düzgün bir şekilde yapılan kişilerde dolgu işlemlerinin kalıcılık süresi daha uzun olabilmektedir. Kalıcılık süresi cilt yapısını direkt olarak etkileyen bir durumdur.
Seanslarda kullanılan dolgu malzemesi kişilerin göz altı dokularına özgü olarak üretilmekte ve bundan dolayı olumsuz bir durumla karşılaşılmamaktadır. Özellikle yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan sorunların tedavisinde kullanılan göz altı ışık dolgusu, göz altındaki kas tabakasının gevşemediği ve göz altı torbalarının hafif derecede olduğu kişilerde daha fazla tercih edilmektedir.
Göz Altı Işık Dolgusunun Kaç Seans Uygulanması Gerekir?
Işık dolgusu işlemlerinde genel olarak tek seans uygulaması yeterli görülmektedir. Tek seans sonucunda arzu edilen sonuçlara ulaşmak mümkün olmaktadır. Ancak bazı hastalar için küçük bir rötuş yapma ihtiyacı duyulabilir. Bu durumda kişinin ihtiyacına göre göz altı ışık dolgusu seansları ayarlanmaktadır.
Uygulama için kaç seans yapılacağını etkileyen temel unsurlardan birisi; göz altındaki problemin ne derecede olduğudur. İşlemden hemen önce doktor ile gerçekleşen görüşmelerde uygulamanın kaç seans yapılacağına dair bilgi sahibi olunabilir.
İşlem için gerekli olan seans sayısını etkileyen bir diğer unsur; kullanılan hyralüronik asitin miktarıdır. Işık dolgusu işleminde doğru bir şekilde hareket etmek ve işlemin seanslarını bölerek ilerlemek güvenli bir işlem açısından oldukça önemlidir. İlk seanstan itibaren gözle görülür sonuçlara ulaşmak mümkündür ve en iyi sonuç için bir ay gibi bir süreye gereksinim duyulabilmektedir.
Göz Altı Işık Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?
Birçok dolgu işleminde olduğu gibi göz altı ışık dolgusu uygulamalarının da etkisi belirli bir süreyle sınırlıdır. Bazen dolgu işlemlerinin etkisinin ömür boyu sürdüğü düşünülebilir ancak bu doğru değildir. Bir kere göz altı ışık dolgusu işlemi yapıldığı zaman kişiler ömürlerinin sonuna kadar sorunlarından kurtulmuş olmayacaktır. Göz altı ışık dolgusu kalıcı bir tedavi yöntemi değildir.
Işık dolgusunun etki süresi 9 ile 12 ay arasında değişiklik göstermektedir. Bu süre bazı kişilerde daha fazla olabilir. Bunun en önemli nedenlerinden birisi kişinin cildine iyi bakmasıdır. Diğer neden ise kişinin yaşam tarzı ile ilgilidir.
Bu etki süresi geçtikten sonra göz altı ve çevresi tekrar eski görünümüne dönmektedir. Ancak dolgu işlemlerinde bilinmesi gereken en önemli detaylardan birisi uygulamaların yeniden yapılabiliyor olmasıdır. Göz altı ışık dolgusunun etki süresi sonlandıktan sonra ve dolgu maddesinin etkisi bittiğinde işlem tekrar edilebilir. Düzenli olarak yapılan dolgu işlemleri sayesinde uygulamanın kalıcılığı ve etkisi uzayabilmektedir.
İlk seanstan itibaren düzenli olarak dolgu yenilemesi yapıldığı taktirde dolgunun kalma süresinde de uzamalar görülecektir. İşlemler arasında zaman girdiği vakit cilt dolguyu emmekte ve dolgunun etkisi ortadan kaybolmaktadır. Bu yüzden uygulamanın etkisi bittikten hemen sonra tekrar dolgu işleminin yapılması önerilmektedir.
Dolgu işlemlerinin kaç defa yapılabileceği ile ilgili herhangi bir sınırlama da bulunmamaktadır. Bundan dolayı kişiler yaşamları boyunca göz altı ışık dolgusu işlemlerinden yararlanabilir ve gözaltlarındaki problemlerden kurtulabilir.
Işık dolgusu ile gözaltlarında daha canlı ve sağlıklı göz çevresine sahip olmak mümkündür. Kısa süreli bir işlem olan ışık dolgusu ile kişi yüzündeki yorgun imajdan sıyrılarak kendisine yeni bir sayfa açabilir.
Avantajları Nelerdir?
- Işık dolgusu kişinin estetik ve daha canlı bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır.
- Göz altındaki morluk, koyulaşma ve çöküntü gibi sorunları çözümüne odaklanan göz altı ışık dolgusu işlemleri ile cildin yükselmesi ve parlak görünmesi sağlanmaktadır.
- Kişinin yüzündeki yorgun ve bitkin imaj yok edilmektedir.
- Uygulama bölgesindeki doku yenilendiğinden dolayı cilt daha aydınlık bir yapıya bürünmektedir.
- Işık dolgusu cerrahi bir işlem değildir. Süreç sonrasında dikiş ve kesi yoktur. Hastanede yatmaya gerek yoktur. İşlem tamamlandıktan sonra sosyal hayata kısa bir süre içerisinde dönmek mümkündür.
- Kısa süreli ve konforlu bir tedavi yöntemidir.
- Bu işlemler cildin genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadır.
- Cildin esnekliğini ve pürüzsüzlüğünü geri kazandıran bir tedavi yöntemidir.
- Cildin rengini düzeltmekte ve cildin daha hoş bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır.
- Bu işlem cildin nemlenmesini desteklemektedir.
- Göz altı bölgesi ve yanak arasındaki bölgedeki kontür farkının ortadan kaldırılmasına destek olmaktadır.
- Göz altı bölgesindeki cilt sertleşmekte ve pürüzsüzlüğü artırılmaktadır. Dolayısıyla dolgu uygulaması ışığın daha iyi şekilde yansıtılmasına yardımcı olmaktadır.
Göz Altı Işık Dolgusu Fiyatları 2024
Genelde göz altı ışık dolgusu fiyatları işlem yapılacak merkezlere göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca göz altı ışık dolgusunun fiyatlarını değiştiren bir diğer unsur dolgu miktarıdır. Düşük fiyatlı hizmet sunan yerlerde kalitesiz dolgu işlemleri yapılabilir. Bundan dolayı göz altı ışık dolgusu uygulamasını gerçekleştirmeden önce detaylı bir araştırma yapılması gerekmektedir.
Işık dolgusunun fiyatları için araştırılabilecek faktörler;
- İşlem merkezi
- İşlemi yapacak doktor ve ekibinin deneyimi
- Kullanılan dolgunun markası ve kalitesi
- İşlemin seans süresi ve seans aralıkları
İşlemin steril bir ortamda yapılması, kullanılacak ekipmanların kalitesi ve uygulamanın yapılacağı alanın tam donanıma sahip olması fiyatlara dahil edilebilmektedir. İşlem merkezindeki fiyat politikası da maliyetlerin artmasını veya azalmasını sağlayabilmektedir. Göz altı ışık dolgusu fiyatları 2024 hakkında genel bilgiye işlemin yapılacağı merkezden ulaşılabilir.
Sık Sorulan Sorular
Dolgu Sonrasında Normal Hayata Ne Zaman Dönülür?
Dolgu işlemlerinin sorun olmadan tamamlanmasıyla birlikte normal hayata dönmek mümkündür. Özellikle dolgu işlemleri cerrahi bir operasyon değildir ve kısa süreli işlemler olarak öne çıkmaktadır. Süreç tamamlandıktan sonra hastanede kalmaya gerek yoktur. 10-15 dakika içerisinde biten bu işlemlerden sonra hemen normal hayata dönülebilir.
Göz Altı Dolgusu Şişlik Nasıl Geçer?
İnce iğne yöntemiyle gerçekleşen göz altı ışık dolgusu işlemleri sonrasında uygulama alanında şişlikler olabilmektedir. İşlemden sonraki ilk 4-5 gün içerisinde şişlik olması normaldir. Bu şişlik durumu işlem bittikten sonraki ilk bir hafta içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Geçmediği durumlarda doktora başvurarak dolguyu eritmesi talebinde bulunabilmek mümkündür.
Göz Altı Dolgusu Kaç Günde Oturur?
Işık uygulaması sonrasında iyileşme gözle görülür bir şekilde olmaktadır. Dolgu malzemesinde kullanılan maddeler cilt hücreleri tarafından üretildiği için dolgunun oturması için gerekli olan süre 3-4 haftadır. Bir ay içerisinde daha iyi sonuçlara ulaşmak mümkündür. Bu uygulamaların kalıcılığı 12 aya kadar sürmektedir.
Göz Altı Işık Dolgusu Geçici Mi?
Dolgu işlemlerinin hepsi geçici olduğu gibi göz altı ışık dolgusu da kalıcı değildir. Ancak bu işlemlerin belirli bir kalıcılık süresi vardır. Bu uygulamanın kalıcılık süresi de 9-12 ay arasında değişiklik göstermektedir. Uygulama sonlandıktan sonra tekrar göz altı ışık dolgusu işlemleri yaptırılarak işlemin etkisini uzatabilmek mümkündür.
Gözümün Etrafında İğne Olması Beni Rahatsız Eder mi?
Genelde göz altı ışık dolgusu işlemlerinde ince uçlu iğneler kullanılmaktadır. Bu işlem göz etrafında yapıldığı için iğneli yöntemlerin kullanılması kişide endişe uyandırabilmektedir. İğne yöntemleriyle işlem yapılmasında veya dolgu işleminin gerçekleştirilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Bu işlemler güvenilirdir ve endişe edilecek bir durum yoktur.
Göz Altı Işık Dolgusu Alerjik Reaksiyona Sebep Olur mu?
Işık dolgusu işlemlerinde kullanılan dolgu malzemesi hyralüronik asitten oluşmaktadır. Hyalüronik asit insan vücudunda doğal bir şekilde bulunan bir maddedir. Dolayısıyla bu maddenin dolgu malzemesinde olması ve işlem esnasında kullanılması herhangi bir alerjik reaksiyona sebebiyet vermemektedir. Bu maddeler güvenli bir şekilde uygulanmaktadır.
Sonuçlar Ne Zaman Görünür?
İşlem sonlandıktan sonra fark edilebilir bir iyileşme gözle görülebilir. Ancak hyalüronik asit, cilt tarafından üretilen bir maddedir ve daha iyi sonuçları görebilmek için aylara ihtiyaç olabilir. Etkisi çok uzun süre geçmeden görülen göz altı ışık dolgusu işlemlerinin kalıcılığı da 9-12 ay süreyle geçerlidir.
Ne Kadar Süre Sonra Etkisini Yitirir?
Işık dolgusunun etki süresi 9-12 aydır ancak bazılarında bu süre daha uzun olabilmektedir. Bu zaman dilimi sona erdikten sonra göz altı ışık dolgusunun etkisi kaybolmaya başlamaktadır. Süreç dolduktan sonra dolgu işlemlerini tekrar yaptırmada bir sakınca yoktur. Böylece sürecin etkisi daha da uzatılabilmektedir.
Işık Dolgusu Ne Zaman Yenilenmelidir?
Işık dolgusu işlemlerinde belirli bir kalıcılık süresi vardır ve bu durum kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Dolgunun etkisi bu süreçten sonra bitmekte ve tekrar dolgu işlemleri yapılarak süreç uzatılmaktadır. Dolayısıyla dolgunun etkisi geçtikten sonra yeniden bu işlem yaptırılabilir ve istenilen görünüme kavuşulabilir.
Instagram: @drsaliha