Çene Dolgusu Nedir?
Çene Dolgusu, çene hattını daha belirgin bir hale getirmek amacıyla yapılmaktadır. Bu işlem, cerrahi bir operasyon olmadan gerçekleştirilmekte ve altın oranı yakalamak isteyenler için idealdir. Jawline genel olarak oval bir yüz yapısına sahip olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği tedavilerden birisidir. Başarılı sonuçlar sunan bu uygulama ile istenilen görünüme ulaşılmaktadır.
Estetik kaygıların yanı sıra kaza sonucunda çenede meydana gelen doku kayıpları ve form bozuklukları içinde bu uygulamadan yararlanılmaktadır. Jawline, çene hattına keskin bir görünüm vermekte ve sarkma sorunları bu yöntem ile giderilebilmektedir. Böylece incelmiş bir cilt yapısı hacim kazanarak belirgin bir hale gelmektedir.
Son derece sağlıklı bir işlem olan jawline ile yüz hatları şekillendirilmekte ve buna bağlı olarak çene kattı daha hoş bir görünümde olabilmektedir. Çene ucundan mandibular kemik hattına yapılan bu işlem çeneden kulaklara kadar uzanan çizginin belirgin bir duruma gelmesini mümkün kılmaktadır.
Derinin altına yapılan çene dolgusu işlemleri ile yüz bölgesinin genel yapısında olumlu yönde değişiklikler olmaktadır. Yüz ve çene daha uyumlu bir görüntüdeyken burun ucundan dudaklara uzanan çizgide ideal açılar sağlanmaktadır.
Jawline dolgusu ile çene öne getirilmekte ve uyumsuz çizgiler ortaya çıkarılmaktadır. Çene ve yüz arasındaki uyum için bu uygulamanın önemi oldukça büyüktür.
Jawline dolgusu için kullanılan malzemeler şunlardır;
- Hyalüronik asit: kişinin vücudunda bulunan maddedir.
- Hastanın kendi yağından elde edilen dolgu
- Yağ enjeksiyonu
- Sığır kolajeni
- Kalsiyum Hidrokdilapatit
Çene Dolgusu Ne Demek?
Yüzün çene hattındaki çizgiler jawline olarak bilinmektedir. Bu jawline çizgisi, yüzün ön kısmıyla çenenin altından başlamakta ve çenenin yan kısımlarına doğru ilerlemektedir. Bu çizgi, yüzün simetrisi ve dengesini belirlemektedir.
Yüz estetiği ile ilişkili olan jawline, bir estetik işlem olarak öne çıkmaktadır. Jawline’ın belirgin olması sağlıklı ve formda bir vücuda işaret etmektedir. Bundan dolayı birçok kişi çene çizgisini belirtmek için bu yöntemleri seçmektedir.
Jawline çizgisi için yapılacak işlemlerle çene hattı daha belirgin ve keskin görünmektedir. Böylece yüz kontürü belirginleşmekte ve yüz ve boyun arasında ayrışma çizgisi ortaya çıkmaktadır. Jawline yöntemi, kişinin çene ucu, çene çevresi ve çene çizgisine yapılabilir.
Bu jawline işlemi yalnızca jene hattına yapılsa da yüzün tamamına pozitif bir etki sunmaktadır. Özellikle bu uygulamadan sonra yüzde gençlik ve lifting etkisi oluşmaktadır. Çene dolgusu sadece estetik kaygılar değil, doğuştan şekil bozukluğu ve yamuk çene yapısına sahip olan kişilere de yapılmaktadır. Daha keskin ve köşeli bir yüze sahip olmak isteyenlerin ilk tercih edeceği işlemler jawline estetiğidir.
Jawline işlemleri ile kişide meydana gelen değişiklikler şunlardır;
- Yüze v şekli verilerek daha hoş bir görünümün ortaya çıkması sağlanır.
- Keskin hatlara sahip bir çene görünümü oluşmaktadır.
- Çene ucu daha da belirgin bir hale gelmektedir.
- Çene hattı yeniden şekillenmektedir.
- Yüzün oval görünümü ortaya çıkmaktadır.
Çene Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır?
Bu dolgu işlemleri çenenin belirgin bir hacim kazanması amacıyla sıklıkla yapılmaktadır. Ancak işlemin yapılma amacı yalnızca bununla sınırlı değildir. Çene dolgusu işlemlerinin diğer yapılma nedenleri şöyledir;
- Çene ucunun çok sivri bir yapıya sahip olması
- Çenede hacim eksikliği olması
- Çenenin çok düz bir görünümde olması
- Belirsiz bir çene yapısına sahip olmak
- Çenenin ucunda derin gamzelerin bulunması
- Çene hattında sarkmaların olması
- Çene ucunun geniş olması
- Çene ucunun bir hayli geride yer alması
Jawline dolgusu ile;
- Çenede meydana gelen orantısal problemler giderilmektedir.
- Çene hattı belirginleştirilmekte ve çene ucu daha öne uzatılmaktadır.
- Çene hattında ortaya çıkan sarkmalar ortadan kaldırılmaktadır.
Dolgu uygulaması, çene hattına arzu edilen görünümün verilmesi ve şekil bozukluklarının giderilmesi amacıyla gerçekleştirilmektedir. Bu maddelere ek olarak jawline dolgusu pek çok farklı sebepten dolayı yapılmaktadır.
Çene Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Çene yüz güzelliğinde oldukça önemlidir. Bundan dolayı çenenin şeklini daha belirleyici bir hale getirmek amacıyla çene dolgusu işlemlerinden yararlanılmaktadır. Bu dolgu işlemleri sayesinde yapısal bozukluklar giderilmekte ve yüz estetik bir görünüme kavuşturulmaktadır. Uygulaması yapılan bu dolgu işlemleri belirli bir süreden sonra kaybolmaktadır. Ancak herhangi bir kesi ve dikiş işlemi gerektirmediğinden dolayı bu işlem kolaylıkla yapılabilir.
Dolgu işlemleri şu şekilde yapılmaktadır;
- Kişinin yüz yapısına uygun olacak şekilde tedavi planı hazırlanmaktadır. Bu aşamada farklı kombinasyonlardan da yararlanılabilir. Ancak kişinin ihtiyaçları yönünde en doğru karar uzman doktor ve hasta belirlemektedir.
- Kişinin çene hattında kaybolan hacmi geri getirebilmek için dolgu enjeksiyonları en doğru şekilde yerleştirilmektedir. Böylece çenedeki çizgi, sarkma ve kırışıklıklar düzeltilmektedir.
- Dolgu içerisinde bulunan hyalüronik asit ve diğer malzemeler karışım halinde çeneye enjekte edilmektedir. Çenedeki mevcut olan görünümü dengelemek ve çeneyi şekillendirmek amacıyla bu dolgu malzemelerinden yararlanılmaktadır.
- Dolgu uygulamaların anesteziye yer verilmemektedir. Ancak işlemi yaptıracak kişi anestezi talep ederse lokal anestezi işleminden yararlanılmaktadır.
- Dolgu malzemesi, cildin alt kısmına küçük iğne aracılığıyla enjekte edilmektedir.
- İşlem sonucunda çene ve yüz kontürleri en iyi şekilde geliştirilmektedir.
- İşlemin uygulama süresi 10-15 dakikadır.
Bu işlemden sonra kişide görünen değişimler şu şekilde olmaktadır;
- Çene hattı belirgin bir duruma getirilmekte ve daha genç bir yüz görünümü sağlanmaktadır.
- Çene ucuna yapılan jawline dolgusu kadınlarda oval bir form oluştururken erkeklerde geniş bir çene meydana getirmektedir.
- Dolgu işlemleri ile profil görüntüsü güzelleştirilmekte ve daha çekici bir hal almaktadır.
- Derin gamze durumları bu işlemler sonucunda tamamen düzeltilmektedir.
Çene Dolgusu Avantajları Nelerdir?
- Bu işlem, yüze estetik ve genç bir görünüm kazandırmaya destek olmaktadır.
- Cerrahi işlemlere gerek duyulmamaktadır. Dolayısıyla çene dolgusu sonrasında komplikasyon görülme olasılığı oldukça azdır.
- Çene ucu geride olanlarda uygulandığında tek bir seansta arzu edilen görünüme ulaşılması mümkündür.
- Çene hattı yüz ile uyumlu bir yapıda olmaktadır.
- Cerrahi bir işlem olmadığı için hastanede kalmayı gerektirmemektedir.
- Bu işlemler son derece basit ve acısızdır.
- Çene bölgesindeki bozukluklar kolay bir şekilde onarılmaktadır.
- Uzun süreli bir iyileşme sürecine gerek yoktur. İstirahat gerektirmemektedir.
- İşlem için uzun bir zaman ayırmak gerekli değildir.
- İşlem sonucunda daha genç bir görünüme kavuşmak mümkündür.
- Bu uygulama sürekli olarak tekrar edildiğinde dolgunun kalıcılığı daha da uzamaktadır.
- Yüz bölgesi estetik ve hoş bir görünümde olmaktadır.
- Yüzün profilden görünümünü dolgu işlemleri büyük ölçüde iyileştirmektedir.
- Çene ucuna uygulandığı zaman kadınlarda oval, erkeklerde geniş bir çene görünümü ortaya çıkarmaktadır.
- Sonuçtan memnun olunmadığı taktirde dolgu eritilebilmekte ve çene eski görünümüne döndürülebilmektedir.
- Dolgu işlemleri sayesinde çenedeki problemlerden kısa sürede kurtulmak mümkündür.
- İşlem tamamlandıktan sonra komplikasyon görülme olasılığı yok denecek kadar azdır.
Çene Dolgusu ile Hangi Estetik Sorunlar Tedavi Edilir?
Çene bölgesinde görülen en yaygın biçim ve şekil bozuklukları;
- Hacim eksikliği
- Çene altında sarkmalar
- Çene büyüklüğü
- Çene hattı çizgisinde olan bozukluklar
Kişi, büyük çeneden, çene altındaki sarkan alandan, yüz ve çenenin uyumsuzluğundan şikâyetçi olabilir. Bunlara ek olarak çenedeki gamzeye benzeyen çizgiler ve çene hattındaki çizginin yeterli olmaması en sık sorunlar arasında yer almaktadır.
Çene ile ilgili çeşitli estetik sorunların giderilmesinde en etkili yöntemlerden birisi dolgu işlemleridir. Çene bölgesinde ilk olarak hacim eksikliği ve yüz şekline göre küçük çene yapısına sahip olma problemleri giderilebilir. Dolgu işlemleri ile tedavi edilebilecek diğer sorunlar;
- Çene hattında veya çenenin alt bölgesinde sarkmalar olması
- Çene ucunun asitmerik yapıya sahip olması
- Çenenin yüzden daha geride görünmesi
- Çenenin geride olması ve çıkık bir yapıya sahip olması
- Çene uçlarında geniş yapıda çukurlukların olması
- Çene ucunun sivri olması
- Çene uçlarında derin gamzelerin olması
- Çene hattının belirginliğini kaybetmesi
Dolgu işlemlerine estetik kaygıların yanı sıra sağlık açısından da ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlıklı maddeler kullanılarak uygulanan bu işlemlerde çenedeki tüm problemlere çözüm olunmaktadır. Jawline dolgusu ile güçlü ve keskin hatları olan bir çene yapısına sahip olabilmek mümkündür.
Çene Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürer?
Jawline dolgusu işlemleri kişiye özel olarak bir plan dahilinde yapılmaktadır. Uzun süreli etkisiyle bilinen çene dolgusu uygulamasının süresi ortalama olarak 15-20 dakika sürmektedir. Çenedeki sorunlar herkeste farklı şekilde ortaya çıkmakta ve bu süre kişinin sorunu ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca jawline dolgusunda kullanılan malzemelerden birisi hyalüronik asittir ve bu asit sayesinde işlem daha hızlı bir şekilde yapılmaktadır.
Jawline dolgusu işlemlerinde anestezi uygulanmamakta ve uygulamayı yaptıran kişilere anestezik kremler sürülmektedir. Bundan dolayı Hasta konforu bozulmadan yapılan bu işlemler tamamlandıktan sonra kişi iş ve sosyal yaşantısına hemen dönebilmektedir. Bu dolgu işleminin kalıcılığı 6-12 aydır.
Çene Dolgu Sonrası İyileşme Süreci
Jawline dolgusu son zamanlarda en çok ilgi gören ve başvurulan estetik yöntemlerden birisidir. İşlemde cerrahi bir uygulama yoktur ve kullanılan malzeme hyalüronik asittir. Bundan dolayı bu işlemler tamamlandıktan sonra iyileşme süresine ihtiyaç duyulmamaktadır. Jawline dolgusundan sonra olası bir morarma ve şişlik durumlarında buz uygulaması yapılmakta ve kremler sayesinde hasta günlük yaşamına geri dönebilmektedir. Dolgu işlemleri yağ enjeksiyonu birlikte yapıldığı taktirde iyileşme süresi ve oluşan morlukların geçmesi 1-2 hafta sürmektedir.
Bu işlemler, çene çizgisinin simetrik yapıda olmaması, çenenin alt alanında sarkıklık olması ve çene kayması gibi durumlarda hem kadınlara hem de erkeklere uygulanmaktadır. Uygulama sonrasında etki hemen görülmekte ve işlem sonrasında dikkat edilmesi gereken konular hakkında özenli hareket edilmelidir. İşlemden sonra doktorun önerdiği krem ve ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.
Çenede Görülen En Yaygın Şekil Bozuklukları Nelerdir?
Çene ve yüz bölgesindeki şekil bozuklukları doğuştan olabileceği gibi kaza ve hastalıklara bağlı olarak da meydana gelebilmektedir. Özellikle alt ve üst çenedeki şekil bozuklukları kişiyi hem fizyolojik hem de psikolojik yönden oldukça kötü etkilemektedir. Alt ve üst çene birbiriyle uyumsuz bir yapıda olması yüzün orantısız bir görünümde olmasına neden olmaktadır.
Alt çenede görülen şekil bozuklukları;
- Alt çene geriliği: gelişmeden kaynaklı gerilik, çenenin herhangi bir bölgesinde olabilmektedir. Gelişme iki taraflı olacak şekildeyse çene küçük olarak kalmaktadır. Üst çenenin önde alt çenenin geride kalması olumsuz görünüme neden olabilir.
- Çene bölgesinde aşırı gelişme görülmesi: alt çenenin aşırı gelişmesi ve üst çenenin geride kalması şeklinde kendini göstermektedir.
- Asimetrik gelişim bozuklukları: çene bir tarafa kaymakta ve yüzde asimetrik görünüm ortaya çıkmaktadır.
Çene ekleminde görülen şekil bozuklukları;
- Çene eklemi ankilozları
- Ağzın açılmaması sorunu
Çenede görülen şekil bozukları ile;
- Diş gıcırdatma
- Eklemde takılma ve klik sesi
- Ağzın açılamaması
- Ağzın yan tarafa kayması ve ağrı durumları görülmektedir.
Jawline Dolgu Sonucu Gerçekleşen Değişimler Nelerdir?
Yaşlanmaya bağlı olarak ve yüz yağının kaybedilmesinden dolayı çene hattında kötü bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Dengeli bir çene profili oluşturmak, çenedeki asimetrileri düzeltmek ve çene hattını iyileştirmek için çene dolgusu işlemleri tercih edilmektedir. Bu işlemler sayesinde gerçekleşen değişimler ile ilgili şunlar söylenebilir;
- Zayıf ve belirsiz olan çene hattı arzu edilen şekilde güçlendirilmektedir.
- Belirginliğini yitiren gıdı görünümüne destek olmaktadır.
- Hacmini kaybeden çene çizgisini dolgun bir hale getirmektedir.
- Yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen şekil bozukluklarını düzeltmektedir.
- Çene ve çeneden kulağa kadar olan bölgede çene hacmi artmaktadır.
- Çene hattındaki asimetri düzeltilmektedir.
- Dengeli bir görünüm için yüz ve çene arasındaki profil uyumu oluşturulmaktadır.
Dolgu İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?
Burun dolgusu, elmacık dolgusu ve çene dolgusu işlemlerinde en sık kullanılan malzeme hyalüronik asittir. En güvenli estetik dolgu malzemelerinden birisi olan hyalüronik asit, vücutta herhangi bir soruna neden olmamakta ve yan etkisi yok denecek kadar azdır. Bu niteliklerinden dolayı dolgu işlemlerinde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Hyalüronik asite ek olarak sığır kolajeni ve kalsiyum hidrokdilapatit malzemelerde dolgu da kullanılmaktadır.
Hyalüronik Asit
Bu malzemenin en önemli etkisi su tutmaktır. Böylece cilt dokusu daha elastik ve yumuşak bir formda olmaktadır. Bu malzeme cilt sağlığının yanı sıra eklemler içinde büyük bir öneme sahiptir. Hyalüronik asitin faydaları şunlardır;
- Suyu tutmakta ve bu suyu tüm hücrelere taşıyarak cilt dokusuna yumuşaklık kazandırmaktadır.
- Eklemlerin içerisinde yer alan sıvı miktarını muhafaza etmektedir.
- Eklemlerdeki kas ağrıları ve yorgunluğu tedavi etmektedir.
- Jawline dolgusu ve diğer estetik yöntemlerde en çok kullanılan malzemedir.
- Ciltteki kırışıklıklara fayda sağlamaktadır.
- Göz kuruluğuna iyi gelmektedir.
- Yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltte birçok sorun gün yüzüne çıkmaktadır. Kayganlık ve doku hidrasyonu sağlayan hyalüronik asit ile ciltteki pek çok soruna çözüm bulunmaktadır.
Sığır Kolajeni
İnsan sağlığı için oldukça önemli bir proteindir. Sığır koleji, cildin pürüzsüzlüğünü korumakta ve cilde esneklik kazandırmaktadır. Bunlara ek olarak vücut sisteminin işleyişini de desteklemektedir. Sığır kolajeninin faydaları şunlardır;
- Hem sağlık hem de estetik amaçlı kullanılmaktadır.
- Kişinin pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmasını sağlamaktadır. Buna bağlı olarak saç ve tırnak sağlığını da iyileştirmektedir.
- Kas, kemik ve kıkırdak yapısını korumaktadır. Kemik ve kıkırdakta oluşan hasarların onarımında etkilidir.
- Kişi vücut ihtiyacına göre sığır kolajeni ürettiği taktirde kısa bir süre içerisinde amaçlarına ulaşmaktadır.
- Cilt yenilenmesini gerçekleştiren bu kolajen ile sıkı bir cilde sahip olmak mümkündür.
- Dolgu işlemlerindeki malzemelerden olan sığır kolajeni önemli bir etkiye sahiptir.
Kalsiyum Hidrokdilapatit
Yaşın ilerlemesiyle birlikte kas ve kemiklerde incelmeler olmaktadır. Aynı zamanda yüzde kırışıklık ve hacim kaybı da meydana gelmektedir. Yüze hacim kazandırmak amacıyla çene dolgusu işlemlerinden yararlanılmaktadır. FDA onaylı bir malzeme olan kalsiyum hidrokdilapatit ile çeneye hacim kazandırılmakta ve kolajen üretimi uyandırılarak hedeflenen işlemler gerçekleştirilmektedir.
Bu dolgu malzemesi ile;
- Nazolabial oluklar
- Yanak bölgesi
- Çene ve çene hattı çevresi
- Burun ve kaş arası mimik izlerine uygulama yapılabilmektedir.
Bu dolgu malzemesi, uygulama bölgesine enjekte edildiğinde bir yapı iskeleti görevi üstlenmektedir. İşlem bölgesine hacim vermesinin yanında bölgede derinlemesine onarım yapmaktadır. Bu malzemenin en önemli özelliği; hacim kazandırma özelliği sona erdiğinde bile kolajen üretimi tetiklemeye devam edebilmesidir. Doğal sonuçlar almayı sağlayan kalsiyum hidrokdilapatit sayesinde uzun bir etki süresine sahip olabilmek mümkündür.
Çene Dolgusu Fiyatları 2024
Dolgunun işleminin fiyatlarını etkileyen birçok unsurdan bahsedilebilir. Bunlar;
- İşlemin yapılacağı merkez politikası
- Dolgunun kalitesi ve miktarı
- İşlemi gerçekleştirecek kişinin deneyimi
Fiyatlara dahil edilecek olan bir diğer unsur kişinin yüz yapısıdır. İşlemden önce detaylı bir yöntem planı hazırlanarak sürece dair plan ve fiyat içeriği belirlenmektedir. Çene dolgusu fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bize ulaşın.
Sıkça Sorulan Sorular
Çene Dolgusu Kaç Defa Tekrarlanabilen Bir İşlemdir?
Dolgu uygulamasının tekrarına dair bir sınırlama söz konusu değildir. Zaman geçtikçe işlemin etkisi azalmakta ve tekrar çene dolgusu işlemleri yapılabilmektedir. Bu işlem bir kez veya iki kez yapılabilen bir uygulama değildir. Kişi istediği taktirde yaşamı boyunca belirli aralıklarla dolgu işlemleri yaptırabilir.
Çene Ucu Dolgusu Eridikten Sonra Çenede Herhangi Bir Problem Yaratır mı?
Dolgu uygulamasında kullanılan maddeler arasında hyalüronik asit yer almaktadır. Bu insan vücudunda bulunan doğal bir madde olduğu için dolgunun çenede erimesi ile herhangi bir sorun meydana gelmemektedir. Dolgu eridikten sonra çene eski görünümüne tekrar geri dönmektedir. Çeneye uygulanan bu işlemin kalıcılığı 6-12 ay sürmektedir.
Ne Kadar Kalıcıdır? Çene Dolgusu Kaç Seans Yapılır?
Dolgu, hyalüronik asit içeren maddelerden oluşan malzemeler ile yapılırsa 6-12 ay arasında kalıcılık sağlamaktadır. Bu uygulama genellikle tek seans olacak şekilde yapılmaktadır. Ancak hekim tarafından detaylı bir kontrol yapıldığı zaman bir düzeltmeye ihtiyaç varsa ek bir enjeksiyon uygulaması gerçekleşmektedir.
Jawline Dolgusu Sonrasında İşe ve Sosyal Hayata Dönüş Süreci Nasıldır?
İşlem sonrasında morarma ve şişlik gibi durumlarla karşılaşmak söz konusudur. Bu oluşumlar oldukça normaldir ve kendiliğinden geçmektedir. Dolgu uygulaması sonrasında kişiler günlük hayatlarına ve işlerine dönebilmektedir. Ancak bu süreçte doktor önerilerine uyulmalı ve sporsal aktivitelere belirli bir süre ara verilmelidir.
Jawline Çene Dolgusu Çenenin Görünümü Nasıl Değiştirir?
Jawline dolgusu ile çenedeki zayıf görünüm güçlendirilmekte ve çene ucu belirgin bir hale getirilmektedir. Bunlara ek olarak işlem sonucunda net bir çene hattına sahip olmak mümkündür. Böylece yüzün oval görünümü ve çıkıntısı gözle görülür bir şekilde artmakta ve çekici bir görsellik elde edilmektedir.
Jawline Kaç Yaşında Yapılır? Ağrılı Bir Uygulama mı?
Genel olarak 18 yaşından büyük olan herkese jawline dolgusu yaptırılmaktadır. Kişi 18 yaşından küçükse ailesinin izni alınarak işlem gerçekleştirilmektedir. Jawline işlemleri cerrahi süreçler değildir. Yalnızca uygulama bölgesine anestezik kremler sürülmekte ve bölge uyuşturulmaktadır. Bundan dolayı jawline uygulaması ağrı söz konusu değildir.
Jawline Dolgu ile Genç Bir Yüz Elde Edilir Mi?
Jawline dolgusu ile çene bölgesindeki zayıf görünüm ortadan kaldırılmakta ve çene bölgesi net bir görünüme kavuşmaktadır. Böylece belirgin bir çene yapısı ortaya çıkmaktadır. Yüz profili daha çekici ve genç bir görselliğe ulaşmaktadır.
Jawline Dolgunun Cilt Sarkmalarına Etkisi Var Mıdır?
Jawline dolgusunun kişiye sağladığı birçok avantaj vardır. Bunlar;
- Ciltte oluşan kırışıklık ve sarkmalar azaltılmaktadır.
- Uygulama bölgesine dolgunluk getirilmekte ve ince çizgiler daha yumuşak bir yapıya bürünmektedir.
- İncelmiş ve sarkmış çene yapısı jawline dolgu işlemleri sayesinde hacimli bir duruma gelmektedir.
Ödem ve Şişlik Olur mu?
Jawline dolgusundan sonra şişlik, morarma ve ödem gibi oluşumlar meydana gelebilmektedir. Ancak işlem hyalüronik asit maddesi karışımıyla yapıldığı vakit bu şişlik ve ödemler çok ufak olmaktadır. şişliklere buz ve krem uygulaması yapılmakta ve şişlik ve ödemler kısa bir süre içerisinde geçmektedir.